Metoden

Kognitiv adfærdsterapi

Kognitiv adfærdsterapi er en anerkendt og anbefalet terapiform, beregnet på korttidsterapi. Der skal naturligvis mellem klienten og terapeuten være enighed om, hvad der skal arbejdes med.  Arbejdet tager udgangspunkt i den kognitive model.  Modellen tager udgangspunkt i, at enhver situation består af 1) vore tanker, 2) hvad vi gør, 3) hvad der sker i vores krop og 4) vores følelser. Afhængigt af problemet kan vi arbejde med tankerne, adfærden eller kroppen. Følelserne kan vi ikke direkte arbejde med, men ændrer vi på et eller flere af de 3 andre elementer vil det også påvirke følelserne. I en del psykiske lidelser er det vigtigste jo faktisk følelsesregulering. Men det skal ske via tanker, krop eller adfærd.

Metoden er oprindeligt udviklet til brug for depressionsbehandling, men den har siden gennem intens videnskabelig afprøvning vist sig brugbar i arbejdet med stort set alle psykiske og adfærdsmæssige problemer.

Helt i takt med ovenstående siger jeg, at såfremt mine samtaler ikke medfører ændringer uden for terapilokalet – ja så er det ikke det rigtige vi gør!

Fredensborg 3 web
Telefon nr

+45 2664 1110

Adresse

Psykolog Flemming Rasmussen,
Algade 33, 3. sal, 4000 Roskilde

Skriv til mig

psykologflemmingrasmussen@gmail.com